Daftar Link aja ! bisa transaksi berbagai macam belanja online

LinkAja adalah perkhidmatan kewangan elektronik asas aplikasi yang akan membuat urusan kewangan lebih mudah.

LinkAja adalah alat pembayaran asas fintech dari sinergi PT Telkomsel, Himpunan Bank Negara (Himbara), PT Pertamina (Persero), PT Asuransi Jiwasraya (Persero) dan PT Danareksa (Persero).

Mungkin bagi anda yang ingin melakukan pemasangan pautan aja dan pautan aja sebagai e-Wallet anda cukup dapat mengandalkan E-Wallet. Rata-rata pengguna Link Aja adalah pemilik rekening 4 Bank Besar BNI, BRI, BTN, Mandiri.

Pautan aja ini juga boleh dibuat sebagai transaksi dalam talian diberbegai media belanja dalam talian. Salah satunya adalah mybookshow tempat untuk tempahan tiket bioskop. Kita boleh melakukan pembayaran dengan pautan aja.

Kalian dapat menggunakan LinkAja untuk pembayaran beragam transaksi dengan mengelik ikon yang ada di aplikasi ini. Sebagai contoh, anda dapat menambahkan tagihan elektrik, membeli pulsa atau paket data, membeli voucher permainan hingga wang kepada rakan atau anggota keluarga lainnyal

Tidak penting, anda juga boleh bermain di laman web poker dalam talian dengan menggunakan akaun ini. Untuk daftar akaun poker ini cukup mudah dan sangat cepat. Proses Daftar Poker Online hanya beberapa minit sahaja.

www.LucintaPoker.space adalah agen idn poker yang mampu membuat proses pendaftaran dari akaun LinkAJa. aplikasi ini telah menyokong dalam melakukan transaksi secara instan.

 

bagaimana cara isi saldo? Anda boleh melakukan pengisian saldo LinkAja melalui rekening Bank (ATM Himbara, Mobile Banking, atau Internet Banking), Alfamart, Alfamidi, Circle K, Dan + Dan, FamilyMart, GraPARI, Indomaret, Kantorpos, Mitra LinkAja (MiLa) dan Suzuya.

masa untuk beli pulsa juga boleh. Mau beli pulsa / paket data termurah semua operator? gak perlu repot, langsung beli di aplikasi LinkAja

disisi lain, Kamu boleh pakai LinkAja untuk melakukan pelbagai pembayaran dan pembelian dengan lebih lancar, seru dan bebas repot!

pengalaman pemakaian: penggunaan pemakainya untuk bayar tagihan telpon rumah (jangan kaget, kalau saya masih pakai telpon rumah), deposit judi dalam talian. kad pasca bayar si merah dan beli voucher elektrik.

Salah satu keunggulan linkaja dapat memindahkan ke rekening bank lain. Percuma tentu saja. Namun hanya ke bank BUMN doang.

Ingat ya. Bank BUMN itu hanya empat. Bank Mandiri, Bank Rakyat Indonesia (BRI), Bank Negara Indonesia (BNI) dan Bank Tabungan Negara (BTN).