Köllo Miklos Altalános Iskola - Kollo Miklos Primary and Elementary School

Köllo Miklós Álatalános Iskola Csomafalván talalható. Csomafalva alig pár kilométerre van Gyergyótól. Csomafalvát nagyon vegyes kulturalis hátérrel rendelkezo emberek lakják. A Köllo Miklós Általános iskolában jaró gyerekek zöme törekvo, szorgalmas, és jólelkü. Kb.  350-re teheto a diakok száma.

Egy tanévet tanitottam ebben az iskolában, mégis rendkivül sok kellemes élményt nyújtott. Kellemesen csalódtam a diákok felkészültségét, öntudatos törekvését illetoen. 

A tanév végén, az évzáró ünnepségen a diákok számos jutalomban részesültek

Persze a diák az diák marad. A tanár is ember. Egyetlen tanév sem telhet el zökkenés mentesen sem a diák, sem a tanár részérol.De minden rossz élmény megmarad, egy ido után megszépül mindannyiunk szivében.

Egy igazán jó, kellemes hangulatot teremto, igazi székely humorral rendelkezo kollégákra találtam. Még sosem halottam annyi szellemes, frappáns mondást, mint a gyergyócsomafalvi kollegáimtól.

A Gyergyócsomafalván 

Kollo Miklos Primary and Elemetary school lies in a relatively big village having a population of 4500. The village is called Csomafalva, or in Romanian "Ciumani". There are a lot of diligent, good-hearted students in this school. Many of them have achieved good results in several subject competions.

Author, Rezso Lazar