Goedkope Breiwol

Eigenschappen van wol die u misschien zullen verrassen

 

Om uit te leggen waarom Breiwol zo anders is dan bijna elk ander materiaal, heb je een lijst samengesteld met interessante eigenschappen van wol die je misschien niet kent.

 

  1. Brandwerendheid

 

De meesten van jullie hadden niet veel reden om wol te verbranden, maar als je het aansteekt, merk je dat het niet goed brandt. De reden hiervoor is dat alle wolvezels, zelfs wol van een paar jaar oud, een bepaalde hoeveelheid water uit de lucht vasthouden.

 

  1. Absorbeert water

 

Het gaat om Goedkope Breiwol die de ideale vochtbalans behoudt, niet wol die vocht vasthoudt (ongeacht de hoeveelheid blootgesteld vocht). Wol kan zelfs tot 30% van zijn gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. Wetenschappelijk kan dit worden verklaard als een resultaat van de "krul" -karakteristiek van wol, die is ontworpen om elke vezel de volgende te laten ontmoeten, in plaats van deze gewoon plat parallel te leggen zoals andere vezels. Wanneer elke wolvezel in botsing komt met de volgende vezel, wordt er een luchtzak gevormd voor natuurlijke isolatie.

 

  1. Bestand tegen schimmel en schimmel

 

Een ander voordeel van het absorberen van water is dat het van nature een antibacteriële omgeving creëert. Dit voorkomt dat schimmel en andere ongewenste "slechte geuren" de luxe stoffen binnendringen en anderszins vernietigen.

 

  1. Hypoallergeen

 

Ze geven de voorkeur aan de warme en vochtige omgeving die vaker voorkomt bij synthetische en donsproducten. Huisstofmijt is een belangrijke oorzaak van allergieën en astma.

 

  1. Zeer flexibel en duurzaam

 

Breiwol Kopen-vezels kunnen tot ongeveer 20.000 keer worden gebogen voordat ze uiteindelijk breken. In context kunnen dezelfde katoenvezels slechts ongeveer 3.000 keer worden gevouwen voordat hetzelfde gebeurt. De vochtbalans in de lucht die wol vasthoudt, voorkomt dat wol na verloop van tijd broos wordt, net als andere vezels.

  1. Milieuvriendelijk

 

Wol is in wezen een hergroeid haar van dieren, dus het is een volledig duurzame hulpbron die het leven van dieren of planten niet schaadt. In tegenstelling tot veel andere kunstmatige vezels, wordt de meeste wol biologisch geproduceerd zonder het proces te verfijnen of chemicaliën te verwerken.

 

  1. Waterdicht

 

Wol heeft schilfers op de vezels en stoot waterdruppels af. Dit is meer waar vanwege de lanoline die endemisch is voor wol. Het is waterdicht en stoot lichte regen en sneeuw af.

 

  1. Rimpelweerstand en natuurlijk herstel

 

Wanneer de wolvezel wordt uitgerekt, keert deze terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Deze genezende eigenschap helpt rimpels en rimpels te bestrijden. Dit geldt vooral als het droog is in plaats van nat. Rimpels op wol kunnen eenvoudig met stoom worden verwijderd.

 

 

  1. Duurzaam en duurzaam

 

 

Wolvezels kunnen meer dan 20.000 keer worden gebogen zonder te breken, dus ze zijn bestand tegen schuren en scheuren. Wollen stof gaat lang mee. Het is slijtvast waardoor je hem goed kunt dragen.

 

 

  1. Niet allergisch

 

Als natuurlijke vezel is wol in zijn natuurlijke staat hypoallergeen. Als je een speciale afwerking hebt, is het verhaal anders. Insectenwerend middel is een van de toevoegingen die wol in een hyperallergene stof kunnen veranderen.