Kid Annell

Breien: dingen die u moet weten voordat u uw wol koopt.
​​​​​​

Velen beginnen met breien zonder echt de achtergronden te kennen. Patroon Debardeur Breien is goed omdat het ethisch materiaal gebruikt. Bovendien, als je tijd besteedt aan breien, is het niet om te eindigen met een trui die jeukt of zelfs krimpt bij de eerste wasbeurt. Breien kost de tijd om een ​​kwaliteitskledingstuk of accessoire te ontwerpen dat lang meegaat, terwijl het zich richt op ethische materialen om Fast Fashion te bestrijden.

Ga dus niet lukraak voor een eerste prijs garen kiezen maar geef er de voorkeur aan met volledige kennis van zaken.

  1. Acryl

Een van de basisregels bij het breien: vergeet acryl! Het is een synthetische chemische vezel die is afgeleid van aardoliederivaten. 

  1. Wol: een natuurlijk en ecologisch materiaal

Wol is een natuurlijk en ecologisch materiaal dat van verschillende dieren kan komen. Velen geven tegenwoordig de voorkeur aan kleine spinnerijen die dieren respecteren en voor ze zorgen, in tegenstelling tot sommige bedrijven die ze slecht behandelen tijdens het maaien.

Hier is een korte samenvatting van de typologie van de verschillendedie bij het breien worden gebruikt:

 

 

kid annell mohair is gemaakt van het vlies van een kleine angora-geit afkomstig uit Tibet. Deze kleine geiten worden nu in verschillende landen grootgebracht, waaronder Frankrijk.

Kasjmier: Kasjmier komt van de wol van geiten in de provincie Kasjmir. De grootste producenten van kasjmier zijn nu China en Mongolië. De wolreiniging verwijdert 80% van het oorspronkelijke wolgewicht, dus voor een trui zijn vijf geiten nodig. Zeer zeldzaam, het wordt beschouwd als een luxe vezel.

Alpaca: de wol is afkomstig van de alpaca, die erg lijkt op de lama. De vezels zijn zachter en resistenter dan die van schapen en hebben het voordeel dat ze in verschillende tinten voorkomen.

Angora: deze wol is afkomstig van een albinokonijn. Het haarverlies is natuurlijk omdat het overeenkomt met de rui van de vacht en met de hand of met een kam wordt verwijderd. (Nogmaals, wees voorzichtig om de herkomst te controleren, want er zijn veel schandalen geweest over de omstandigheden van angorakonijnen)

Merino: Merino is een schaap dat meestal in Australië wordt grootgebracht. Het is de meest resistente en flexibele wol.

 

  1. Katoen

Er zijn plantaardige alternatieven voor wol als je een lichtere stof wilt breien voor de zomer of als je zeker wilt weten dat er geen dier schade is berokkend. De meest bekende daarvan: katoen. Het is echter essentieel om in gedachten te houden dat de katoenteelt een van de meest vervuilende ter wereld is. Om 1 kg katoenvezels te produceren, is voor irrigatie tussen de 6.000 en 27.000 liter water nodig.

 

Kies dus voor Patroon Debardeur Breien biologisch katoen dat het milieu respecteert.

 

Sommige merken vervaardigen wol van A tot Z en nemen alle productiestadia voor hun rekening, terwijl veel bedrijven wol zoalskopen sokkenwol van een buitenlandse spinnerij en zorgen voor het spinnen en verven. In dit soort gevallen is het essentieel om te weten hoe het merk werkt en dus om de oorsprong van de wol te kennen, omdat een bedrijf in een bepaald land kan worden gecertificeerd, zelfs als de grondstof niet van oorsprong is uit dat specifieke land.