HOME

Prednosti Nano prevleke

Nano premaz je postopek, ki ustvari tanek film zaščitnega materiala, ki je podoben organskemu premazu, ki se običajno uporablja v plastični industriji. Keramični material, uporabljen v tem postopku, ima prednost, da je trpežen in neporozen. Obstaja še veliko drugih prednosti nano prevleke, zato je pomembno vedeti, da bodo imele koristi od tega postopka.

Prva prednost tega postopka je, da omogoča, da pride do stika s površino neposredno med molekulami keramičnega materiala in površino. Ta neposredni stik omogoča nastanek skoraj neprepustne ovire med obema materialoma.

Poleg tega so pore v keramičnem materialu nano prevleke tesno povezane s pore v polimernem materialu. To zmanjšuje nagnjenost k deformaciji keramičnega materiala, ko se polimerni material razprši na površino.

Keramični material, uporabljen v postopku, je odporen na učinke naravnega propadanja in tudi na kemikalije, ki so lahko strupene. Prav tako ne bo pritegnil škodljivih tujih materialov.

Keramika, ki se uporablja v postopku, praktično ni korozivna, zaradi česar je idealna za vsako uporabo, kjer obstaja možnost kemičnih ali električnih interakcij. Prav tako se uporabljeni keramični material v bližnji prihodnosti ne bo razgradil in ga je mogoče uporabiti več let.

Ker je uporabljen keramični material v postopku tako trd, ga je mogoče enostavno ročno obdelati v nasprotju s strojno izdelano keramiko. Po potrebi lahko premaz nanesemo s pištolo za brizganje ali s katerim koli drugim postopkom čiščenja.

Če od keramičnega materiala pride do vonja, bo premaz preprečil, da bi vonj izpustil v zrak. To je koristno, ker je kemični vonj lahko za potrošnika nevaren.

Nano prevleke je mogoče nanesti na številne površine, vključno z okni, tlemi, betonom, aluminijem, plastiko, steklom in še veliko več. Dobra stvar tega postopka je, da omogoča večjo stopnjo enakomernosti, saj je keramični material razrezan na tanke filme.

Druga prednost nanosa nano prevleke je, da ustvari površino brez prask, kar prepreči nastanek prask in odrgnin. Ta postopek preprečuje tudi nastanek razpok las ali drugih madežev na površini keramičnega materiala.

Po nanosu prevleke je treba nove nanose preskusiti, da se ne bodo strgali, olupili ali zbledeli. Te preskuse je treba izvesti tudi na originalnih premazih, da se prepreči, da se površine ne odcepijo in ne odlepijo.

Nano premaz se uporablja v številnih panogah, na primer v avtomobilski industriji, vendar se tehnologija pogosto uporablja tudi v mnogih drugih panogah. Ta postopek prijave bo še naprej naraščal, zato mnogi ljudje odkrivajo prednosti tega postopka.

Nano prevleka Vs laminat

Obstajata dve vrsti prevlek - Laminat in Nano. Kot verjetno že veste, se laminat nanese na lesene plošče zunanjosti in površine oken, vrat, stropov itd.

Razlog za to je, da se steklo z uporabo rezila ali nohtov zlahka opraska, še posebej, če so majhne razpoke. Nanoclay se na drugi strani nanaša na plošče iz jeklenih vrat vrat, zaves itd.

Nano prevleka ima več prednosti kot laminat. Eno je, da ga je enostavno nanesti. Še več, če se debelina plošče poškoduje, lahko od prevleke vzamemo vzorec, da bo celoten material krova popolnoma nov.

Tudi ko je material raven, folija, ki se uporablja za nanašanje, ne sme biti preveč debela ali tanka, temveč mora biti skladna. To je zato, ker če je tanek, se ne bo nikoli lepil na rjuhe in se bo izgubil, tudi ko se površina zmoči. Če je predebel, se ne bo lepil na površino in ga bo uničila voda ali drugi elementi.

Na mestih, kjer je mogoče laminirati, se uporabljajo plošče. Če boste nanesli eno ali več plasti Noclayja, morate biti prepričani, da bo med plastmi dovolj prostora. To je zato, ker vsak sloj potrebuje prostor za enakomerno razporeditev.

Pomembno si je zapomniti, da ne sme biti tekočina in prah samo zgornja plast. Ker voda zlahka prodre skozi plasti, se morate prepričati, da imajo dovolj prostora, da se voda zlahka absorbira.

Priljubljen material, ki se uporablja v Nanoclaayu, je Glass. Za pokrivanje površine se uporablja stekleni papir.

Da se bo kozarec prilepil na površino, ga je treba pred uporabo posušiti. Če se je segrelo, se kozarec ne bo prilepil pravilno in se bo izgubil. Nanašati te premaze ni težko, vendar morate zapomniti, da se na splošno uporabljajo za notranjo uporabo.

Stekleni papir, ki se uporablja kot premaz, je treba zaščititi s tesnilno maso. Po nanosu morate pustiti, da se posuši vsaj štiriindvajset ur. Če želite pospešiti postopek sušenja, lahko površine prekrijete z barvo. Preveri več Nano home protection

Po drugi strani pa, če želite svoj novi premaz narediti trajen, ga lahko po nekaj dneh preprosto znova nanesete. Vendar ga bo treba očistiti vsakih nekaj dni, dokler površina ni popolnoma gladka.

Do zdaj Nano ni pokazal degradacije okolja v primerjavi z drugimi postopki nanašanja. Če pa se odločite, da boste delo opravili sami, morate sprejeti varnostne ukrepe, da se zaščitite pred propadanjem okolja.