??p??a ????? ?e?ape?a t?? d?ata?a??? ?p???

Κάποια κοινή θεραπεία της διαταραχής ύπνου

 

Εάν μιλάμε για σύνδρομο άπνοιας ύπνου τότε είναι μια σοβαρή κατάσταση που μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρα. Εκείνοι που αναλύθηκαν με άπνοια γενικά παρασύρθηκαν στον ύπνο με κανονικό τρόπο, ωστόσο, όταν κοιμούνται η ικανότητά τους να αναπνέουν κανονικά μετατρέπονται σε αποκλεισμό. Αυτή η απόφραξη προκαλείται όταν οι μύες στο λαιμό χαλαρώνουν καθώς επίσης και εμποδίζουν τον αεραγωγό. Τη στιγμή που συμβαίνει αυτό, το σώμα στέλνει ένα σημάδι στον εγκέφαλο ότι η αναπνοή έχει μπλοκαριστεί, τότε το άτομο ξυπνά και αρχίζει να αναπνέει ξανά.

Αυτή η διαλείπουσα αναπνοή μπορεί να συμβεί επανειλημμένα καθ ‘όλη τη διάρκεια του ύπνου και μπορεί να συμβεί τόσο συχνά όσο 50 φορές για κάθε ώρα. Αυτοί οι τύποι επεισοδίων μπορούν να διαρκέσουν από μερικά δευτερόλεπτα έως μερικά λεπτά και κυρίως πολύ περισσότερο. Οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτό το πρόβλημα είναι γενικά απροσδιόριστοι κάτι συμβαίνει σε αυτούς. Επιπλέον, δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν γιατί γενικά αισθάνονται τόσο φθαρμένα καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας τους.

Κάποια κοινή θεραπεία της διαταραχής ύπνου

Το πρόβλημα της αποφρακτικής άπνοιας ύπνου, που αναγνωρίζεται ακόμη και ως OSA, είναι ο φυσιολογικός τύπος αυτής της διαταραχής που επηρεάζει περίπου το 20% των ενηλίκων. Σε περίπτωση που η κατάσταση δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να επιβεβαιώσει θανατηφόρο. Επίσης, το ζήτημα του συνδρόμου άπνοιας ύπνου είναι ένας θεμελιώδης λόγος καρδιακού προβλήματος, υπέρτασης και εγκεφαλικού επεισοδίου. Επιπλέον, εκείνοι που αισθάνονται πόνο από OSA, ακόμη και υποφέρουν από κεντρική άπνοια ύπνου, οποιονδήποτε άλλο τύπο άπνοιας.

Υπάρχουν περισσότερες από μερικές προσεγγίσεις για το σύνδρομο ύπνου άπνοιας, τόσο μη επεμβατικής όσο και χειρουργικής. Εδώ σε αυτό το άρθρο καλύπτουμε μη επεμβατικές θεραπείες. Ο φυσιολογικός τύπος θεραπείας για όσους υποφέρουν από μέτρια έως σοβαρή άπνοια είναι αισιόδοξη πίεση των αεραγωγών ή PAP. Είναι ένας μη επεμβατικός τύπος θεραπείας όπου ένας μηχανισμός παρέχει αξιόπιστη ροή αέρα σε όλη τη μάσκα που φοριέται ενώ ξεκουράζεται. Η πίεση του αέρα αποφασίζεται από έναν επαγγελματία ύπνου καθ ‘όλη τη διάρκεια μιας εκπαίδευσης ύπνου κατά τη διάρκεια της νύχτας. Προσπαθήστε να αγοράστε provigil στην ελλάδα και λάβετε βοήθεια για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημά σας.

Ορισμένοι τύποι οδοντιατρικών συσκευών χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της μέτριας έως ήπιας άπνοιας. Ο γενικός τύπος είναι συσκευές κάτω γνάθου ή μικρότερης γνάθου. Αυτοί οι τύποι συσκευών συνδέονται στην άνω πλευρά της γνάθου, τραβώντας την κάτω γνάθο και την κάτω πλευρά της γλώσσας προς τα εμπρός, δίνοντας δύναμη στον αεραγωγό για να παραμείνει ανοιχτός.

Τα φάρμακα έχουν επιβεβαιωθεί ότι είναι αναποτελεσματικά στη θεραπεία της άπνοιας, αν και σε μερικούς ασθενείς έχουν υποδειχθεί αντικαταθλιπτικά και μάλιστα αγοράστε modafinil.

Συνήθως χρησιμοποιείται συμπληρωματικό οξυγόνο ακόμη και σε μηχανή PAP. Αλλά μόνο το οξυγόνο δεν μπορεί να σταματήσει την αποτυχία της διέλευσης του αέρα καθ ‘όλη τη διάρκεια του ύπνου. Ακόμα κι αν το οξυγόνο μπορεί να σταματήσει την πτώση της ποσότητας οξυγόνου στο αίμα που συμβαίνει όταν διασπάται η διέλευση του αέρα.

Ενώ οι αναφερόμενες θεραπείες δεν είναι για όλους, τα άτομα με αυτόν τον τύπο διαταραχής συνήθως βρίσκουν ότι η ποιότητα ζωής τους μπορεί να βελτιωθεί με τη σωστή φροντίδα και κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής. Σε περίπτωση που έχετε αναλυθεί με σοβαρό έως μέτριο πρόβλημα άπνοιας και γνωρίζετε ότι βρίσκεστε στην βαριά πλευρά, δοκιμάστε να χάσετε μέρος του βάρους σας.