pumps

انواع پمپ ها و اصول کار آنها

به طور کلی طبقه بندی پمپ ها بر اساس پیکربندی مکانیکی و اصل کار آنها انجام می شود. طبقه بندی پمپ ها به طور عمده به دو دسته تقسیم می شود:

1.) پمپ های پویا / پمپ های جنبشی

پمپ های دینامیکی در طول زمان از طریق پروانه پمپ، سرعت و فشار را به سیال منتقل می کنند و متعاقباً مقداری از آن سرعت را به فشار اضافی تبدیل می کنند. همچنین به آن پمپ های جنبشی گفته می شود پمپ های جنبشی به دو گروه عمده تقسیم می شوند و آنها پمپ های گریز از مرکز و پمپ های جابجایی مثبت هستند.

طبقه بندی پمپ های دینامیکی

1.1) پمپ های سانتریفیوژ

پمپ گریز از مرکز دستگاهی دوار است که در آن جریان و فشار به صورت پویا تولید می شود. تغییرات انرژی به واسطه دو قسمت اصلی پمپ ، پروانه و ولتاژ یا پوشش اتفاق می افتد. وظیفه پوشش جمع آوری مایع تخلیه شده توسط پروانه و تبدیل مقداری از انرژی جنبشی (سرعت) به انرژی فشار است.

1.2) پمپ های عمودی

پمپ های عمودی در اصل برای پمپاژ چاه ساخته شده اند. اندازه سوراخ چاه قطر خارجی پمپ را محدود می کند و بنابراین طراحی کلی پمپ را کنترل می کند .2) پمپ های جابجایی / پمپ های جابجایی مثبت

2.) پمپ های جابجایی / پمپ های جابجایی مثبت

پمپ های جابجایی مثبت ، عنصر متحرک (پیستون ، پیستون ، روتور ، لوب یا دنده) مایع را از پوشش پمپ (یا سیلندر) جابجا می کند و در عین حال فشار مایع را افزایش می دهد. بنابراین پمپ جابجایی فشار ایجاد نمی کند. فقط یک جریان مایع تولید می کند.

طبقه بندی پمپ های جابجایی

2.1) پمپ های رفت و برگشتی

در پمپ رفت و برگشت ، یک پیستون یا پیستون به سمت بالا و پایین حرکت می کند. در طول مکش، سیلندر پمپ با مایع تازه پر می شود و جریان تخلیه آن را از طریق یک شیر چک به داخل خط تخلیه جابجا می کند. پمپ های رفت و برگشتی می توانند فشارهای بسیار بالایی ایجاد کنند. پمپ های پیستون، پیستون و دیافراگم زیر این نوع پمپ ها هستند. بهنترین برند های این پمپ ها، پمپ درین و پمپ سیرکولاسیون می باشد.

reed more