Mustafalan

Adik-adik, salam ditujukan kepada Nabi Lot, anak saudara Abraham, saw. Beliau telah dihantar oleh Allah untuk menyampaikan kebenaran kepada kaumnya dengan Sodom. Lut apabila kehidupan yang berdosa. Apa yang sebenarnya mereka mengutuk dan menjijikkan. Mereka melanggar sifat moral manusia. Walaupun manusia sebelum mereka pernah bertindak seperti yang mereka lakukan. Penduduk Sodom, suka kebanyakan hubungan seks yang sama. Lelaki seperti wanita, wanita. Melanggar sifat manusia dan Allah membenci ia mengutuk.

Allah segala orang dalam pasangan itu sudah bacaan doa pendekat jodoh dilaksanakan, tetapi lelaki itu tidak ada di dalam hati. Ia telah dicipta oleh Allah untuk hidup dalam sebuah keluarga dengan beberapa lelaki dan wanita. Tuhan mahu orang untuk mempunyai kanak-kanak, kerana ia termasuk mandat.

ajaran nabi menafikan penduduk Sodom. Lot keamanan Allah kepadanya tidak susulan ke atas mereka yang pernah jauh dari kebenaran untuk membuat. Untuk memenuhi selera anda, walaupun dengan kekerasan. Peras ugut dan rompakan adalah pemandangan biasa bagi kaum Nabi Lut Alaihissalam. Bukan sahaja barang, harta benda, termasuk orang-orang dan wanita muda mangsa menggerakkan seluruh dunia dan di antara mereka. Belia dalam perjuangan mereka, manakala wanita perjuangan dengan isteri-isteri mereka. Apa yang sebenarnya aku benci.

sukar untuk cuba bangun penduduk Sodom nabi LuthAlaihissalam've ia. Tetapi ada banyak yang percaya kepada penghantar doktrin. Dia teringat yang menimpa Allah, jika mereka tidak bertaubat.